TERMENI ȘI CONDIȚII 4FIZJO.RO

Bună ziua,


Ne bucurăm că ați ajuns la secțiunea de documente juridice a magazinului nostru. Acest lucru înseamnă că sunteți un Client informat, căruia îi pasă de drepturile sale de consumator și care face achiziții în cunoștință de cauză.

Avem vești bune în această privință: în Magazinul nostru nu ne pasă doar de calitatea produselor și de serviciile prietenoase, ci și de drepturile Dumneavoastră atunci când faceți cumpărături online.


Vă rugăm să rețineți că, dacă aveți întrebări cu privire la politicile noastre sau la produsele oferite în magazinul nostru online, ne puteți contacta. Nicio întrebare nu rămâne fără răspuns.


Mail:

contact@4fizjo.ro


Adres de corespondență:

4FIZJO Group Sp. z o.o.

str. Fiołkowa 36

05-850 Konotopa



§ 1 DISPOZIȚII GENERALE


În prima parte a Regulamentului, ne prezentăm, scriem cum să ne contactați cel mai ușor și discutăm cele mai importante definiții pe care le veți găsi în acest document.


  1. Magazinul online este disponibil la adresa: 4fizjo.ro și extensiile sale.
  2. Magazinul online este operat de: 4FIZJO Group Sp. z o.o. cu sediul social în Konotopa la ul. Fiołkowa 36, 05-850 Konotopa, înregistrată la Tribunalul districtual din Varșovia. Varșovia din Varșovia, Secția a XIV-a Comercială a Registrului Judiciar Național sub numărul KRS: 0000673158, CUI: 9512435013, REGON: 36702736800000, BDO: 000130754 , cu un capital social de 5.000,00 PLN (în continuare: Vânzătorul).
  3. Contactul cu Magazinul Online este posibil:
    1. la adresa de e-mail: contact@4fizjo.ro;
    2. folosind adresa de corespondență: 4FIZJO Group Sp. z o.o. str. Fiołkowa 36, 05-850 Konotopa;
  4. Căile de comunicare menționate mai sus reprezintă punctul de contact pentru destinatarii serviciilor în sensul Regulamentului (UE) 2022/2065 al Parlamentului European și al Consiliului din 19 octombrie 2022 privind piața unică digitală pentru servicii și de modificare a Directivei 2000/31/CE.
  5. Vânzătorul va stabili un punct de contact pentru autoritățile de stat și Uniunea Europeană și Digital Services Board pentru aplicarea Regulamentului (UE) 2022/2065 al Parlamentului European și al Consiliului din 19 octombrie 2022 privind piața unică digitală pentru servicii și de modificare a Directivei 2000/31/CE (denumit în continuare: DSA) la următoarea adresă de e-mail: contact@4fizjo.ro.
  6. Acceptarea Termenilor și condițiilor este voluntară, dar necesară pentru a utiliza anumite funcții ale Magazinului Online (de exemplu, crearea unui Cont de Client sau efectuarea unei achiziții).
  7. Termenii și condițiile sunt puse la dispoziție gratuit în magazinul online, într-un mod care permite Utilizatorilor:
    1. familiarizați-vă cu conținutul acestuia,
    2. consolidarea conținutului acestuia prin tipărirea sau salvarea pe un suport extern, de exemplu prin descărcarea în format PDF,
    3. familiarizați-vă cu versiunea sa actuală, precum și cu cele anterioare.
  8. DEFINIȚII. Ori de câte ori următoarele fraze cu majuscule sunt utilizate în secțiunea următoare a Regulamentului, acestea trebuie înțelese în sensul dat mai jos, cu excepția cazului în care contextul utilizării lor indică în mod clar altfel:
    1. ACȚIUNE PROMOȚIONALĂ– condiții speciale pentru vânzarea de produse sau furnizarea de servicii, oferite de vânzător la un moment dat, de care Clientul poate beneficia în conformitate cu termenii și condițiile stabilite în acestea, cum ar fi, de exemplu, o reducere a Prețului pentru un Produs sau un Set Promoțional, sau o reducere / fără costuri de transport. Detaliile acțiunii promoționale sunt reglementate de Regulamentul acțiunii promoționale, astfel cum sunt disponibile în cadrul Magazinului online. În cazul în care o acțiune promoțională este în vigoare, dispozițiile regulamentului acțiunii promoționale au prioritate față de dispozițiile prezentului Regulament.
    2. BOK – Biroul de Servicii pentru Clienți al Magazinului Online, care furnizează informații privind activitățile Magazinului Online, inclusiv produsele oferite sau îndeplinirea Comenzilor.
    3. PREȚ – valoarea remunerației brute (inclusiv taxe), exprimată în lei românești, datorată Vânzătorului pentru transferul dreptului de proprietate asupra Produsului către Client în conformitate cu Contractul de vânzare. Prețul nu include costurile de livrare, cu excepția cazului în care se prevede altfel în termenii și condițiile Acțiunii Promoționale în vigoare în magazinul online la momentul respectiv.
    4. CHAT – ca parte a magazinului online, oferim un serviciu sub forma unui chat. În cadrul acestuia, fiecare persoană care vizitează Magazinul Online poate utiliza asistența așa-numitei inteligențe artificiale furnizate de AskSpot.io sp. z o.o., cu sediul în Cracovia, ul. Al. Jana Pawła II nr 43B, 31-864 Cracovia, înscrisă sub numărul 0000993175 în registrul antreprenorilor din Registrul Național al Instanțelor de Judecată ținut de Tribunalul Districtual pentru Cracovia-Centru din Cracovia, Secția a IX-a Economică a Registrului Național al Instanțelor de Judecată, cu un capital social de 5 000 PLN CIF/CUI: 6751770919, adresa site-ului https://askspot.io/. Datorită acestui serviciu, vizitatorii Magazinului Online pot primi ajutor, de exemplu, în selectarea echipamentului sau în găsirea informațiilor pe care le caută pe site. Sfaturile oferite de Chat sunt menite să sfătuiască vizitatorii Magazinului Online care produs din oferta Vânzătorului ar putea fi de interes pentru aceștia. Răspunsurile Chat nu reprezintă recomandările unui medic, fizioterapeut sau orice altă persoană cu cunoștințe medicale. Dacă aveți îndoieli cu privire la răspunsul dat, vă sugerăm să consultați medicul sau fizioterapeutul.
    5. CLIENT – (1) o persoană fizică; sau acționând prin intermediul unei persoane autorizate (2) o persoană juridică; sau (3) o unitate organizațională fără personalitate juridică căreia i se acordă capacitate juridică prin lege; având capacitate juridică deplină. În cazul în care Clientul este o persoană fizică cu capacitate juridică limitată, acesta se angajează să obțină consimțământul valabil din punct de vedere juridic al reprezentantului său legal pentru încheierea contractului de Servicii/Contractului de Vânzare și să prezinte acest consimțământ la orice solicitare a Vânzătorului.
    6. CONSUMATOR – persoana fizică care încheie o tranzacție juridică cu un întreprinzător, care nu este direct legată de activitatea comercială sau profesională a acestuia în sensul art. 2 puncte. 2 Ordonanța Guvernului nr. 21/1992 privind protecția consumatorilor.
    7. CONTUL CLIENTULUI – serviciu electronic; un set de resurse din sistemul TIC al Vânzătorului, marcate cu un nume individual (Login) și o parolă furnizate de Client, care permit Clientului să utilizeze funcționalități suplimentare ale Magazinului Online. Clientul accesează contul prin intermediul unui nume de utilizator și al unei parole. Clientul se conectează la contul său după înregistrarea în Magazinul Online. Contul face posibilă salvarea și stocarea informațiilor privind adresa clientului pentru expedierea produselor, accesul la istoricul comenzilor și alte servicii puse la dispoziție de vânzător.
    8. CART – Serviciul Electronic pus la dispoziția fiecărui Client care utilizează Magazinul online, constând în a-i permite acestuia să plaseze cu ușurință o Comandă pentru unul sau mai multe Produse, să introducă ocazional coduri de reducere care să permită reducerea Prețului pe baza principiilor stabilite în Regulamentele separate privind Acțiunile promoționale, să afișeze un rezumat al Prețului Produselor individuale și al tuturor Produselor în ansamblu (inclusiv eventualele costuri de expediere). Coșul de cumpărături vă permite, de asemenea, să stabiliți și să modificați detaliile comenzii dumneavoastră, în special: cantitatea de Produse, adresa de livrare, detaliile facturii, metoda de livrare, metoda de plată. Ca parte a serviciului Coșul de cumpărături, comerciantul poate trimite Clientului un e-mail cu privire la produsele rămase în Coșul de cumpărături sau la o tranzacție eșuată/respinsă de către intermediarul de plăți (e-mail de tranzacție). Coșul de cumpărături colectează ofertele făcute de Cliient pentru încheierea unui contract de vânzare, adică mai multe oferte pentru încheierea unui Contract de vânzare pot fi făcute în cadrul unei Comenzi de vânzare.
    9. LOGIN – numele de utilizator al clientului dat în cadrul magazinului la crearea unui Cont de Client.
    10. NEWSLETTER – Serviciu electronic care permite tuturor abonaților să primească informații periodice despre Magazinul Online, în special despre Produse, activități curente, acțiuni de marketing și Acțiuni Promoționale, la adresa de e-mail furnizată de Utilizator, cu acordul expres al acestuia.
    11. PRODUS – un obiect mobil disponibil în Magazinul online care face obiectul unui Contract de vânzare între Client și Vânzător, contra plății unui preț în sensul art. 2 pct 3 Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor încheiate cu profesioniștii.
    12. TERMENI ȘI CONDIȚII – acest document care stabilește, printre altele, regulile de încheiere a contractelor de vânzare și regulile de furnizare și utilizare a serviciilor puse la dispoziție de vânzător prin intermediul Magazinului pe Online în beneficiul utilizatorilor și clienților. Termenii și condițiile definesc drepturile și obligațiile Utilizatorului, inclusiv ale Clientului, precum și ale Vânzătorului.
    13. INTERNET SHOP - serviciul de vânzări online operat de Vânzător în limba română.
    14. PAGINA PRODUSULUI - o pagină din magazinul online care prezintă informații detaliate despre un Produs.
    15. CONȚINUT/CONTENT – text, elemente grafice sau multimedia (de exemplu, informații despre produse, fotografii ale Produselor, filme promoționale, descrieri, comentarii) și imagini ale persoanelor fizice, care sunt plasate și difuzate în cadrul magazinului pe internet de către Vânzător, contractanții Vânzătorului, client sau orice altă persoană care utilizează Magazinul Online.
    16. CONTRACT DE VÂNZARE – un contract de vânzare în sensul Codului civil, privind vânzarea de către vânzător către Client a unui Produs contra plății prețului plus orice taxe suplimentare, inclusiv costurile de expediere, ale cărui termeni și condiții sunt stabilite în special în prezentul Regulament. Contractul de Vânzare se încheie între Client și Vânzător prin intermediul mijloacelor de comunicare la distanță, după acceptarea Comenzii de către vânzător în conformitate cu regulile stabilite în prezentul Regulament. Contractul de Vânzare va specifica în special Produsul, principalele sale caracteristici, prețul, costurile de expediere și alte condiții relevante. Fiecare produs face obiectul unui Contract de Vânzare separat. Vânzătorul, ca parte a funcționalității Magazinului Online, din motive obiective (justificate material), poate rezerva încheierea unui singur contract pentru mai multe Produse datorită unei relații directe între produse - de ex. Setul Promoțional, astfel cum se prevede în Regulamentul Acțiunii Promoționale.
    17. ACORD DE SERVICIU – acord pentru furnizarea unui Serviciu Electronic. Contractul este încheiat între Client și Vânzător prin intermediul comunicării la distanță în termenii și condițiile specificate în prezente în Regulament.
    18. SERVICIU ELECTRONIC – furnizarea de servicii electronice de către Vânzător către Client prin intermediul Magazinului Online în conformitate cu Contractul de Servicii. În măsura în care serviciile sunt furnizate de entități care cooperează cu Vânzătorul, dispozițiile relevante privind normele de utilizare a acestor servicii se regăsesc în normele și reglementările care reglementează furnizarea de servicii de către aceste entități.
    19. UTILIZATOR/VIZITATOR – o persoană fizică care navighează prin resursele Magazinului Online fără a crea un cont de client și fără a efectua o achiziție.
    20. COMANDĂ – o declarație de intenție a Clientului care exprimă o voință directă de a încheia un Contract de vânzare la distanță, transmisă prin utilizarea mijloacelor de comunicare la distanță, specificând Produsul pentru care Clientul depune o ofertă de încheiere a unui Contract de vânzare și datele Clientului necesare pentru posibila încheiere și executare a unui Contract de Vânzare. Comanda fiecărui produs va fi tratată ca o ofertă independentă a clientului de a încheia un Contract de Vânzare (facilitare tehnică). Pe parcursul Campaniei promoționale, Vânzătorul, în cadrul funcționalității Magazinului Online, poate, din motive obiective, să supună încheierea unui singur Contract de Vânzare pentru mai multe Produse din cadrul Setului promoțional unei relații directe între Produse. Un singur număr poate fi atribuit unei Comenzi, iar toate ofertele vor fi prelucrate în paralel. Acceptarea Comenzii implică încheierea Contractului de Vânzare.




§ 2 REGULI DE UTILIZARE A MAGAZINULUI ONLINE


În termenii și condițiile de utilizare a magazinului nostru, explicăm care sunt cerințele tehnice minime pe care trebuie să le îndepliniți pentru a utiliza fără probleme funcționalitatea magazinului nostru.


  1. Cerințele tehnice minime ale dispozitivului Utilizatorului pentru a permite utilizarea completă și corectă a Magazinului Online:
    1. un dispozitiv cu acces la Internet;
    2. cea mai recentă versiune a browserului web;
    3. un cont de e-mail activ (adresă de e-mail) pentru a crea un Cont de Client, a vă abona la un Newsletter sau a face o achiziție.
  2. Vânzătorul nu garantează că utilizarea Magazinului Online va fi fără erori sau fără întreruperi tehnice. Vânzătorul își rezervă dreptul de a suspenda sau restricționa accesul la Magazinul Online în orice moment, fără a anunța în prealabil Clienții. Vânzătorul se va strădui să restabilească fără întârziere funcționarea magazinului online. Întreruperile tehnice nu ar trebui să afecteze executarea ordinelor deja plasate.
  3. Vânzătorul nu este responsabil pentru conținutul altor servicii și portaluri către care clientul poate fi redirecționat prin intermediul link-urilor plasate în magazinul online (de exemplu, companii de curierat sau operatori de plată).




§ 3 SERVICII ELECTRONICE ÎN MAGAZINUL ONLINE


În partea a treia, vom prezenta serviciile electronice disponibile în Magazinul nostru. Serviciu Electronic este, de ex. Coș sau Buletin Informativ. Vă explicăm cum să faceți reclamații cu privire la Serviciile Electronice.


  1. Vânzătorul furnizează utilizatorilor, inclusiv clienților, următoarele Servicii Electronice prin intermediul Magazinului Online, care nu necesită plata unui Preț:
    1. menținerea unui Cont de Client, în caz de înregistrare;
    2. permite Clienților să plaseze Comenzi, să încheie Contracte de Vânzare, în conformitate cu termenii și condițiile stabilite în prezentul Regulament;
    3. prezentarea Clienților de conținut publicitar adaptat intereselor acestora;
    4. să permită clienților să utilizeze serviciile Coșului;
    5. permite adăugarea de recenzii ale produselor achiziționate;
    6. pentru a vă permite să răsfoiți Conținutul plasat în cadrul Magazinului, inclusiv conținutul de marketing;
    7. permite raportarea conținutului ilegal prin intermediul formularului de contact;
    8. permite utilizarea Chat-ului;
    9. permite utilizarea unui formular de contact;
    10. Newsletter.
  2. Vânzătorul furnizează în plus următoarele servicii prin intermediul Magazinului Online în beneficiul Clienților care au creat un Cont de client:
    1. menținerea sesiunii Clientului după ce Clientul se conectează la cont (utilizând browserul);
    2. stocarea și punerea la dispoziția Clientului prin intermediul Contului a istoricului Comenzilor;
    3. permite modificarea datelor Clientului în cadrul Contului de Client;
    4. permite crearea de liste de produse;
    5. care permite verificarea reducerilor acordate;
    6. permite gestionarea retururilor raportate ale produselor achiziționate (renunțarea la contract).
  3. Utilizarea Contului este posibilă după ce Clientul a parcurs împreună următorii pași:
    1. completarea formularului de înregistrare prin indicarea adresei dvs. de e-mail și atribuirea unei parole și acceptarea prelucrării datelor dvs. cu caracter personal, precum și acceptarea dispozițiilor din prezentul Regulament și din Politica de Confidențialitate;
    2. Confirmarea dorinței de a crea un Cont de Client prin activarea linkului din e-mailul primit la adresa de e-mail indicată (dublă verificare înproces);
    3. înregistrarea cu succes, care va fi confirmată printr-un e-mail de la BOK al Magazinului Online.
  4. Un Cont de Client poate fi creat și prin utilizarea conturilor de pe alte servicii, care sunt legate de contul de client de pe site (de exemplu, Google, Facebook, LinkedIn).
  5. Contractul de Furnizare de Servicii este încheiat de îndată ce Clientul primește confirmarea înregistrării Contului Clientului, trimisă de Vânzător la adresa de e-mail furnizată de Client. Contul este furnizat gratuit pentru o perioadă nelimitată de timp. Clientul are posibilitatea, în orice moment și fără a indica vreun motiv, de a șterge contul (renunțarea la Cont) prin trimiterea unei cereri corespunzătoare către vânzător (de exemplu, utilizând mijloacele de comunicare descrise în secțiunea 1.3. Regulamentul.
  6. Utilizarea Coșului de cumpărături începe atunci când Utilizatorul adaugă primul Produs în Coșul de cumpărături.
  7. Coșul de cumpărături este un serviciu furnizat gratuit, pentru perioada în care există produse neachiziționate în coșul de cumpărături al utilizatorului. Atunci când o comandă este plasată și plătită cu succes, serviciul este încheiat.
  8. Clientul are posibilitatea de a corecta singur datele introduse în cadrul panoului "Coș" prin adăugarea sau eliminarea unui articol din coș. Ștergerea unui articol poate duce în mod automat la ștergerea unui alt articol din coș, datorită relației directe dintre Produse. Coșul de cumpărături vă permite, de asemenea, să stabiliți și să modificați detaliile comenzii, în special: adresa de livrare, detaliile facturii, metoda de livrare, metoda de plată, adăugarea codurilor de reducere.
  9. Serviciul Newsletter constă în primirea de către utilizatorii abonați la acesta (destinatarii serviciului), care și-au pus adresa de e-mail la dispoziția Vânzătorului (Furnizorul Serviciului), prin mijloace electronice, inclusiv prin intermediul sistemelor automate de apelare, de informații comerciale privind produsele și serviciile Vânzătorului și ale partenerilor acestuia, inclusiv, în special, informații privind oferta curentă, promoțiile, reducerile și acțiunile de marketing ale acestora (e-mail marketing).
  10. Serviciul Newsletter poate fi utilizat după ce Utilizatorul a parcurs următorii pași:
    1. furnizați cel puțin adresa dvs. de e-mail și prenumele în câmpul desemnat din Magazinul Online sau bifați caseta de selectare relevantă pentru a primi informații comerciale prin canalul de comunicare selectat;
    2. acceptând prevederile acestui Regulament (inclusiv, în plus, făcând clic pe link-ul de activare trimis de Vânzător la adresa de e-mail furnizată de client - dacă o astfel de funcționalitate a fost pusă la dispoziție) și confirmând că au citit Politica de confidențialitate. Furnizorul de servicii poate oferi și alte modalități de acceptare a dispozițiilor Termenilor și condițiilor.
  11. Serviciul Newsletter este furnizat pentru o perioadă nedeterminată de timp.
  12. Clientul are posibilitatea, în orice moment și fără a oferi niciun motiv, de a se dezabona de la serviciul de Newsletter (anularea serviciului), în special prin trimiterea unei cereri de întrerupere a Serviciului de Newsletter la datele de contact specificate la punct. 1.3. Regulamentul sau făcând clic pe link-ul de dezactivare conținut în e-mailul trimis Clientului ca parte a serviciului Newsletter. Dezabonarea în modul indicat mai sus de la unul dintre canalele serviciului Newsletter nu implică automat dezabonarea de la celălalt canal al serviciului Newsletter.
  13. Furnizorul poate rezilia contractul de servicii Newslleter în orice moment, cu un preaviz de o lună, din motive întemeiate, cum ar fi (catalog închis):
    1. o modificare a legislației care reglementează furnizarea de servicii electronice de către vânzător, care afectează drepturile și obligațiile reciproce prevăzute în Acordul de servicii Newslleter sau o modificare a interpretării legislației menționate anterior ca urmare a hotărârilor judecătorești, deciziilor, recomandărilor autorităților sau a organismelor competente în domeniu;
    2. o modificare a modului în care sunt furnizate serviciile, datorată exclusiv unor motive tehnice sau tehnologice (în special, actualizări ale cerințelor tehnice stabilite în prezentele Regulament);
    3. modificarea domeniului de aplicare sau a furnizării serviciilor cărora li se aplică dispozițiile Regulament, prin introducerea de noi servicii, modificarea sau retragerea de către furnizorul de servicii a unor funcționalități sau servicii existente reglementate de Regulament.
  14. Furnizorul de servicii va trimite declarația sa în sensul alineatului de mai sus la adresa de e-mail sau la numărul de telefon furnizate de Client în timpul înregistrării pentru serviciul Newsletter.
  15. Furnizorul poate rezilia Contractul de furnizare a serviciului Newsletter cu un preaviz de șapte zile către Client sau poate refuza Clientului dreptul de a utiliza în continuare serviciul Newsletter, precum și poate restricționa accesul Clientului la o parte sau la întregul conținut menționat mai sus din motive întemeiate, și anume în cazul unei încălcări grave de către Client a acestui Regulament, și anume în cazul în care Clientul (catalog închis): utilizează serviciul Newsletter într-un mod contrar dispozițiilor legale aplicabile și încălcând drepturile terților, contrar dispozițiilor din prezentele Condiții generale, contrar obiceiurilor și regulilor de coexistență socială, în special furnizează conținut ilegal.
  16. Nu luăm nicio decizie algoritmică cu privire la furnizarea de servicii electronice, postarea de conținut sau prelucrarea cererilor, reclamațiilor și a altor solicitări în Magazinul nostru Online.
  17. Reclamațiile referitoare la furnizarea de servicii electronice pot fi făcute în orice formă. Se recomandă utilizarea mijloacelor de comunicare indicate în regula 1.3.
  18. Un model de formular de reclamație este disponibil în cadrul Regulamentului.
  19. Vânzătorul va răspunde la reclamație cât mai curând posibil, dar nu mai târziu de 14 zile de la depunerea acesteia.




§ 4 CONDIȚIILE DE PLASARE A UNEI COMENZI ȘI DE ÎNCHEIERE A UNUI CONTRACT DE VÂNZARE


Aceasta este o parte foarte importantă a Regulamentului în care explicăm cum puteți achiziționa Produsele noastre, adică plasați o Comandă și apoi încheiați un Contract de vânzare.


  1. Informațiile prezentate în Magazinul Online constituie doar o invitație la încheierea unui contract, adresată de vânzător Utilizatorilor, inclusiv clienților, și nu o ofertă în sensul Codului civil.
  2. Principalele caracteristici ale prestației, inclusiv subiectul prestației și metoda de comunicare cu Utilizatorul, sunt specificate pe Pagina Produsului sau în alt mod adecvat pentru respectivul Produs, în cadrul Magazinului Online. În cazul în care Produsul nu are anumite caracteristici sau funcții (de exemplu, este un produs de desfacere), vânzătorul va informa în mod expres Utilizatorul cu privire la acest lucru înainte ca utilizatorul să plaseze Comanda.
  3. Ca parte a dezvoltării produselor sau serviciilor disponibile pe Magazinul online și datorită specificii lor, Vânzătorul poate impune restricții privind metodele de plasare a Comenzilor pentru anumite Produse. Dacă sunt plasate mai multe Comenzi în același timp, dintre care limitarea menționată mai sus se aplică la cel puțin una, acest lucru poate afecta disponibilitatea metodelor de Comandă și pentru celelalte.
  4. Încheierea Contractului de Vânzare între client și vânzător are loc după ce Clientul a plasat o Comandă.
  5. Vânzătorul permite Utilizatorului să plaseze o Comandă prin intermediul Magazinului Online după cum urmează:
    1. Clientul adaugă Produsul (sau Produsele) selectat(e) în coș și apoi trece la formularul de comandă (calea de cumpărare);
    2. Utilizatorul, care este conectat la Contul său de Client, confirmă în formularul de comandă că datele necesare pentru plasarea Comenzii sunt actualizate.
    3. Utilizatorul care nu are un Cont de Client trebuie să completeze independent formularul de comandă în măsura necesară pentru a plasa o Comandă. În formular, este necesar ca clientul să furnizeze următoarele detalii: nume și prenume, adresă (stradă, număr casă/apartament, cod poștal, oraș, țară), adresă de e-mail, număr de telefon de contact și detalii privind Contractul de Vânzare: locul și metoda de livrare a Produsului (produselor), metoda de plată. Pentru Klienții non-Consumatori, este, de asemenea, necesar să se furnizeze numărul societății și numărul de CIF/CUI. În cazul clienților Antreprenorilor, Vânzătorul poate solicita numerele PKD ale antreprenorului.
    4. În orice caz, furnizarea de date neactualizate sau false la completarea formularului de comandă poate împiedica procesarea Comenzii și încheierea Contractului de Vânzare.
    5. Atunci când completați formularul de Comandă, selectați metoda de plată a Prețului și specificați metoda de livrare a Produsului, dacă acesta face obiectul expedierii.
    6. Clientul trimite Vânzătorului o Comandă (depune o ofertă). În cazul unui client care nu are un cont și care nu a acceptat anterior Termenii și condițiile, este necesară acceptarea Regulamentului și citirea Politicii de confidențialitate.
    7. În funcție de metoda de plată aleasă pentru comandă, clientul poate fi redirecționat către paginile unui prestator terț de servicii de plată pentru a efectua plata sau pentru a introduce datele în vederea achiziționării în rate sau ca plată amânată.
  6. Vânzătorul, ca răspuns la Comandă, trimite imediat un mesaj automat către Client la adresa de e-mail furnizată de Client în acest scop, confirmând primirea Comenzii sau a mesajului menționat la punctul 4.9 litera (a).
  7. Odată ce Comanda a fost verificată, fără întârzieri nerezonabile, Vânzătorul trimite un mesaj Clientului la adresa de e-mail furnizată cu:
    1. confirmarea acceptării uneia sau mai multor oferte individuale pentru Produse, făcute ca parte a Comenzii și confirmarea încheierii contractului de vânzare (acceptarea Comenzii cu privire la Produsele indicate în mesaj); sau
    2. informații cu privire la imposibilitatea de a accepta toate ofertele pentru Produsele plasate în cadrul unei Comenzi, de exemplu, din cauza neplății.
  8. Contractul de vânzare se încheie la confirmarea ofertei (ofertelor) din Comandă, adică la trimiterea către client a mesajului de e-mail menționat la clauza 4.8 in fine sau 4.9 litera a, în limita Produselor indicate în acesta.
  9. Prin plasarea unei comenzi, sunteți de acord să primiți factura, factura de corecție și duplicatele acestor documente în format electronic, la adresa de e-mail indicată. Odată cu confirmarea comenzii, vânzătorul trimite o factură. În același timp, clientul declară că va primi facturile electronice menționate mai sus la adresa de e-mail pe care a furnizat-o.
  10. În cazul în care nu este posibil să se accepte toate sau unele dintre ofertele făcute în cadrul comenzii, BOK va contacta Clientul pentru:
    1. informează Clientul că nu este posibil să accepte toate ofertele făcute în cadrul Comenzii; sau
    2. confirmarea dorinței Clientului de a executa Comanda în partea în care Vânzătorul a fost de acord să accepte oferta de a încheia Contractul de Vânzare. În acest caz, Clientul poate anula Comanda în întregime (în limita tuturor ofertelor), ceea ce nu afectează dreptul său de a se retrage din contract. Anularea Comenzii de către client exonerează Vânzătorul de obligația de a continua executarea comenzii. În cazul anulării Comenzii, următoarea secțiune se aplică în mod corespunzător.
  11. În cazul în care nu este posibilă acceptarea ofertei (ofertelor) făcute în cadrul Comenzii, Contractul de Vânzare cu privire la produsele indicate de BOK nu este încheiat, iar Vânzătorul va returna imediat, în termen de cel mult 14 zile, Clientului plățile efectuate de client în măsura în care Contractul de Vânzare nu a fost încheiat.
  12. În mod independent, Vânzătorul poate informa Clientul cu privire la stadiul Comenzii, în special prin trimiterea de mesaje la adresa de e-mail furnizată de client, prin SMS sau prin contact telefonic.
  13. Vânzătorul va depune toate eforturile pentru a asigura disponibilitatea tuturor produselor și executarea Contractului de Vânzare. În cazul imposibilității de executare în situații extraordinare sau neprevăzute, precum și în alte situații definite de lege, se aplică dispozițiile relevante din Codul civil, inclusiv ale art. 493-495 din Codul civil, în special în ceea ce privește obligația de a returna prestația Consumatorului fără întârziere.
  14. Valoarea totală a Comenzii include Prețul, costurile de expediere și orice alte costuri ale serviciilor opționale cu plată selectate de client. Vânzătorul poate stabili, pe parcursul unei perioade selectate de vânzător, un prag al valorii minime a Comenzii pentru care expedierea produselor este gratuită. Înainte de plasarea Comenzii și înainte de încheierea Contractului de Vânzare, Clientul va fi informat cu privire la prețul total, inclusiv taxele, al produsului, precum și cu privire la costurile de livrare și alte costuri și, în cazul în care valoarea acestor costuri nu poate fi determinată, cu privire la obligația de a le plăti.
  15. Acțiunile Promoționale valabile în Magazinul Online nu se cumulează, cu excepția cazului în care dispozițiile Promoției prevăd în mod expres altfel.




§ 5 METODE DE PLATĂ ȘI TERMENE LIMITĂ PENTRU PRODUS


Suntem flexibili - Magazinul nostru permite diverse metode de plată. Aflați cum puteți plăti pentru Comanda dvs.


  1. Vânzătorul pune la dispoziția Clientului diferite metode de plată pentru Comandă prin intermediari de plată de încredere:
    1. plăți electronice (de ex. PayU);
    2. plata prin card de credit;
    3. plata la livrare;
  2. Metodele actuale de plată posibile sunt specificate în magazinul online și prezentate înainte ca Clientul să plaseze o Comandă și înainte de încheierea Contractului de Vânzare. Metodele de plată disponibile pot depinde de metoda de livrare aleasă de Client sau de caracteristicile Produsului. Metodele de plată disponibile se pot modifica atunci când sunt plasate mai multe Comenzi în același timp, în special din cauza Produselor vizate.
  3. Dacă Vânzătorul nu primește plata Clientului, BOK poate contacta Clientul pentru a-i reaminti de plată și de coșul de cumpărături abandonat, inclusiv prin trimiterea unui e-mail (e-mail de tranzacție). Neefectuarea plății în termen de2 zile de la plasarea Comenzii și ulterior într-o perioadă suplimentară de 2 zile va duce la neacceptarea ofertei făcute de Client în cadrul Comenzii ofertei. Clientul poate, de asemenea, să anuleze comanda fără a suporta nicio consecință, contactând vânzătorul prin intermediul BOK până la primirea mesajului că comanda a fost expediată, fără a aduce atingere dreptului de renunțare la contract al Clienului.




§ 6 COSTUL, MIJLOACELE ȘI TERMENUL DE LIVRARE A PRODUSULUI


Livrarea produsului este o parte foarte importantă a îndeplinirii Comenzii. Ne propunem să vă trimitem produsul cât mai repede posibil.


  1. Livrarea produsului are loc prin intermediul unei companii externe - operator poștal (de exemplu, o companie de curierat sau o companie de preluare), selectată de Client la plasarea Comenzii.
  2. Livrarea Produsului către Client va fi taxabilă, cu excepția cazului în care clientul a plasat o Comandă cu livrare gratuită, după îndeplinirea criteriilor pentru livrarea gratuită sau în timpul unei Acțiuni Promoționale pentru livrarea gratuită. Costurile actuale de livrare ale Produsului vor fi indicate Clientului înainte de plasarea Comenzii și încheierea Contractului de Vânzare.
  3. Metodele de livrare disponibile pot depinde de metoda de plată aleasă de client sau de caracteristicile Produsului. Metodele de livrare disponibile se pot modifica atunci când sunt plasate mai multe Comenzi în același timp, în special din cauza Produselor vizate.
  4. În mod normal, vom expedia comanda către client în termen de o zi lucrătoare de la data confirmării Comenzii. Termenul total de livrare a produsului comandat, care nu va depăși 8 zile lucrătoare, constă în:
    1. timpul necesar Vânzătorului pentru a pregăti comanda pentru expediere (până la 4 zile lucrătoare de la data confirmării Comenzii de către Vânzător). În cazul în care sunt comandate mai multe Produse, Comanda va fi transmisă pentru livrare după ce Produsul cu cel mai lung timp de pregătire a fost pregătit;
    2. și momentul livrării Produsului de către compania de curierat aleasă sau alt operator poștal. Termenul de livrare prin intermediul companiei de curierat sau al operatorului poștal este indicat în momentul plasării Comenzii și depinde de tipul de Produs comandat și de termenele companiei de curierat, sau ale operatorului poștal în cauză.
  5. În situații excepționale, termenul de livrare poate fi prelungit, fapt despre care Vânzătorul va informa Clienții (de exemplu, perioada de vânzări, perioada de vacanță, circumstanțe neprevăzute, cum ar fi izbucnirea unei pandemii).
  6. În cazul în care perioada de pregătire a Comenzii sau termenul de livrare a Produsului este prelungit, Vânzătorul își rezervă dreptul de a contacta Clientul pentru a-l informa cu privire la motivul întârzierii și la noua dată de livrare planificată.
  7. Timpul de expediere a unei comenzi poate fi prelungit în cazul produselor care necesită personalizarea la comanda Clientului. Clientul va fi informat cu privire la data expedierii pe Site-ul Produsului sau la plasarea Comenzii.
  8. Atunci când primește un transport cu un Produs de la un curier sau operator poștal, dacă este posibil, Clientul trebuie să verifice împreună cu transportatorul dacă Produsul a fost livrat în întregime, fără defecte. În cazul în care Produsul este deteriorat de către transportator, trebuie întocmit un raport de deteriorare și trebuie informat Vânzătorul.
  9. Companiile de curierat, operatorii poștali și companiile care operează Puncte de Ridicare au propriile reglementări cu privire la modul în care trebuie efectuat serviciul de livrare (inclusiv orice reclamații cu privire la livrare, când și cum să raportați orice deteriorare a coletului și alte aspecte relevante) - informații detaliate în acest sens pot fi găsite pe site-urile companiilor care efectuează livrarea. Vă rugăm să citiți acești termeni și condiții înainte de a alege metoda de livrare.




§ 7 OPINII POSTATE ÎN MAGAZINUL ONLINE


Magazinul Nostru, ca multe alte entități de comerț electronic, colectează feedback cu privire la Produse. Încercăm să facem acest proces cât mai transparent posibil. Ne angajăm să oferim feedback de încredere. Prin urmare, în această secțiune a Termenilor și condițiilor, vă vom explica ce reguli se aplică Magazinului nostru în timpul procesului de feedback și comentarii.


  1. Toate recenziile Clienților privind produsele achiziționate în Magazinul Online sunt verificate. Magazinul Online primește feedback doar de la persoanele care au făcut efectiv o achiziție.
  2. La primirea produselor comandate, Clientului i se poate cere să adauge în mod voluntar comentarii cu privire la Produsul achiziționat.
  3. Clientul poate adăuga o opinie cu privire la Produse folosind link-ul dedicat de opinie trimis de TrustMate S.A.( KRS0000737597, CIF/CUI: 8971854393, CIF/CUI: 369980751), acționând în numele Vânzătorului.
  4. Prin completarea formularului de feedback, Clientul este de acord cu publicarea conținutului subiectiv conținut în acesta cu privire la Produsul achiziționat și cu divulgarea datelor cu caracter personal în măsura necesară pentru publicarea feedback-ului. În funcție de mecanismul de feedback adoptat, Clientului i se poate cere să ofere un comentariu, numărul de stele (de exemplu, de la 1 la 5) sau să marcheze o scară de satisfacție sau nemulțumire cu privire la Produs.
  5. Opiniile postate pe Magazinul Online nu sunt sponsorizate în niciun fel și conținutul lor nu afectează termenii contractelor viitoare cu Vânzătorul.
  6. Magazinul online publică toate opiniile, atât pozitive, cât și negative, atât timp cât conținutul lor nu încalcă acești Regulament sau prevederile legii aplicabile.
  7. Opiniile postate pe Magazinul Online sunt supuse verificării faptului că au fost scrise de Clienți care au achiziționat efectiv produsul. Verificarea se realizează prin compararea datelor Clienților care cumpără produsele analizate cu cele ale persoanelor care postează opinia. În cazul Clienților care primesc un e-mail de solicitare de feedback, garantăm că un astfel de e-mail este primit numai de cei care au efectuat o achiziție și au colectat Produsul.
  8. Mai multe informații despre cum să adăugați și să procesați recenzii pe site-ul nostru pot fi găsite pe următoarea pagină a partenerului nostru TrustMate S.A.: https://trustmate.io/review-collection




§ 8 RECLAMAȚIE PRIVIND PRODUSUL


Acordăm o atenție deosebită meșteșugului atent al produselor noastre. Cu toate acestea, dacă aveți obiecții cu privire la bunurile pe care le-ați achiziționat - verificați cum să faceți o plângere la noi cu ușurință.


  1. Clientul, care este un consumator, are dreptul de a face o reclamație cu privire la produsul achiziționat.
  2. Vânzătorul este responsabil pentru conformitatea prestației cu acordul, în special este obligat să furnizeze Clientului un Produs care nu prezintă defecte și care este conform cu Acordul de Vânzare încheiat. Vânzătorul nu va fi răspunzător pentru neconformitatea Produsului cu Contractul dacă Consumatorul a fost informat în mod clar că o caracteristică specifică a Produsului se abate de la cerințele de conformitate cu Contractul și cel târziu la momentul încheierii Contractului de Vânzare.
  3. Vânzătorul va fi răspunzător pentru orice neconformitate a Produsului cu Contractul, existentă la momentul livrării către Consumator și descoperită în termen de 2 ani de la acel moment. După expirarea acestei perioade, consumatorul poate solicita în mod legal repararea sau înlocuirea unui Produs care nu poate fi utilizat în conformitate cu scopul pentru care a fost fabricat din cauza unor defecte latente care au devenit evidente în cursul perioadei medii de utilizare.
  4. O reclamație poate fi depusă de către Client în orice formă. Sunteți încurajat să depuneți o plângere folosind formele de comunicare disponibile în secțiunea 1.3 din Regulament.
  5. Consumatorul este obligat să informeze Vânzătorul cu privire la neconformitatea Produsului cu contractul în termen de două luni de la descoperirea acesteia.
  6. În cazul neconformității Produsului cu Contractul, Clientul, fiind Consumator, are următoarele drepturi (în continuare: neconformitatea produselor cu contractul).
  7. În cazul în care bunurile nu sunt în conformitate cu contractul, Consumatorul poate solicita:
    1. repararea sa
    2. sau schimbul.
    3. Vânzătorul poate refuza să se conformeze solicitărilor Consumatorului dacă aduce bunurile în conformitate cu contractul în modul ales de Consumator:
      1. este imposibil
      2. sau ar implica costuri excesive pentru vânzător.
      3. Vânzătorul va repara sau înlocui, pe cheltuiala sa, bunurile în termen de maximum 15 zile de la transferul cererii sau al Produsului, după caz. Consumatorul este obligat să pună la dispoziția Vânzătorului bunurile care urmează să fie reparate sau înlocuite. Vânzătorul trebuie să ridice bunurile pe cheltuiala sa și să suporte toate costurile necesare pentru a aduce produsele la conformitate.
  8. De asemenea, Consumatorul are dreptul de a face o declarație de reducere a prețului sau de retragere din Contractul de Vânzare atunci când:
    1. nu este posibilă repararea sau înlocuirea produsului;
    2. Vânzătorul nu a luat măsuri de remediere într-un termen rezonabil;
    3. Vânzătorul nu a luat măsuri de remediere în termenul indicat mai sus.
  9. În cazul în care Consumatorul face o declarație de reducere a prețului, sumele datorate ca urmare a exercitării acestui drept vor fi rambursate Clientului în termen de cel mult 14 zile de la data primirii de către Vânzător a declarației Clientului de reducere a prețului. Rambursările vor fi efectuate folosind aceeași metodă de plată pe care Clientul a folosit-o la plata bunurilor, cu excepția cazului în care clientul este de acord în mod expres cu o altă metodă de rambursare.
  10. În cazul în care consumatorul își exercită dreptul de retragere, clientul trebuie să returneze bunurile vânzătorului fără întârziere. Toate costurile asociate cu returnarea bunurilor în circumstanțele indicate în teza anterioară sunt suportate de către Vânzător. Vânzătorul va rambursa prețul de achiziție în termen de 14 zile de la primirea bunurilor sau a dovezii de returnare.
  11. Se recomandă ca Clientul să menționeze în descrierea reclamației:
    1. (1) informații și circumstanțe referitoare la obiectul reclamației, în special tipul și data apariției defectului;
    2. (2) solicitarea de a aduce Produsul în conformitate cu Contractul de Vânzare sau o declarație privind reducerea prețului sau retragerea din Contractul de Vânzare; și
    3. (3) datele de contact ale reclamantului (nume și prenume, adresă poștală, număr de telefon, adresă de e-mail) - acest lucru va facilita și accelera tratarea reclamației de către Vânzător. Cerințele menționate în teza anterioară sunt doar sub formă de recomandare și nu afectează eficacitatea plângerilor depuse fără descrierea recomandată a plângerii.




§ 9 PROCEDURILE EXTRAJUDICIARE DE PLÂNGERE ȘI DE RECURS ȘI NORMELE PRIVIND ACCESUL LA ACESTE PROCEDURI


Ne bazăm pe presupunerea că, în cazul unei diferențe de opinie cu Clientul, merită să discutăm și să încercăm să ajungem la un acord reciproc pe o bază amiabilă. Vedeți cum putem rezolva disputa.


  1. Utilizarea procedurilor extrajudiciare de plângere și de recurs este voluntară. Următoarele dispoziții au doar scop informativ și nu constituie o obligație pentru Vânzător de a recurge la soluționarea extrajudiciară a litigiilor. Declarația de consimțământ sau de refuz al vânzătorului de a participa la procedura de soluționare extrajudiciară a litigiilor de consum este prezentată de Vânzător pe hârtie sau pe alt suport durabil în cazul în care litigiul nu a fost soluționat în urma reclamației depuse de Consumator.
  2. Normele privind desfășurarea procedurilor de soluționare extrajudiciară a litigiilor de consum și obligațiile întreprinderilor în această privință sunt definite separat în lege sau în reglementările aplicate de entitățile relevante competente pentru soluționarea litigiilor de consum. Informații detaliate privind posibilitatea Clientului care este Consumator de a recurge la proceduri extrajudiciare de soluționare a reclamațiilor și de urmărire a creanțelor, precum și normele de acces la aceste proceduri, pot fi disponibile la birourile și pe site-urile Ombudsmanilor consumatorilor, organizații sociale ale căror atribuții statutare includ protecția consumatorilor, în special la următoarea adresă de internet https://eccromania.ro/informatii/intreaba-expertul/sal/.
  3. Clientul care este un Consumator are la dispoziție următoarele exemple de proceduri extrajudiciare de reclamație și despăgubire:
    1. Clientul are dreptul de a se adresa unei instanțe amiabile permanente pentru soluționarea unui litigiu care rezultă din Contractul de Vânzare încheiat.
    2. Clientul poate obține asistență gratuită în soluționarea unui litigiu între Client și Vânzător, folosind, de asemenea, un mediator gratuit pentru consumatori sau o organizație socială ale cărei atribuții statutare includ protecția consumatorilor.
    3. La adresa http://ec.europa.eu/consumers/odr, Comisia Europeană pune la dispoziție o platformą̆ pentru soluționarea online a litigiilor de consum. Vânzătorul nu participă în prezent la această procedură alternativă voluntară de soluționare a litigiilor.




§ 10 DREPTUL DE RETRAGERE (RETURNĂRI)


Știm că uneori consumatorii doresc să își exercite dreptul legal de returnare. Înțelegem pe deplin acest lucru. Aflați cât de rapid și ușor puteți anula un contract la distanță cu noi.


  1. Clientul, care este un Consumator care a încheiat un contract la distanță sau în afara spațiilor comerciale, se poate retrage din contract fără a oferi niciun motiv și fără a suporta niciun cost, altele decât cele prevăzute de lege, în termen de 30 zile de la intrarea în posesia Produsului achiziționat.
  2. Este suficient ca termenul să fie respectat dacă Consumatorul face o declarație către vânzător înainte de expirarea termenului. Consumatorul poate face orice declarație neechivocă prin care informează cu privire la retragerea sa din Contractul de Vânzare.
  3. Declarația de retragere din Contractul de Vânzare poate fi făcută utilizând formularul de retragere, al cărui specimen este inclus în Regulament Declarația de retragere poate fi făcută în orice formă la detaliile stabilite în secțiunea 1.3 din Regulament, dar utilizarea formularului ne va ajuta să ne ocupăm de cazul Dvs. mai rapid.
  4. Consumatorul va suporta singur costurile de returnare a produsului (costurile de expediere a returului de la Consumator la Vânzător).
  5. Perioada de retragere dintr-un Contract de Vânzare începe din ziua în care consumatorul sau o terță parte, alta decât transportatorul (reprezentantul) desemnat de consumator, intră în posesia produselor și, în cazul unui Contract de Vânzare care include mai multe produse care sunt livrate separat, în loturi sau în părți, din ziua în care consumatorul intră în posesia ultimului produs, lot sau parte.
  6. Consumatorul este obligat să returneze imediat produsul vânzătorului, în termen de cel mult 30 zile de la data la care a renunțat la Contractul de Vânzare. Este suficient să trimiteți produsul înapoi înainte de termenul limită. Consumatorul poate returna produsul la adresa: Romania Express / 4FIZJO, Sameday Romania, Centura Arad, DN7 km541+150, Arad, 310182.
  7. Consumatorul trebuie să fixeze produsul returnat astfel încât acesta să nu fie deteriorat în timpul transportului.
  8. În cazul unei retrageri efective dintr-un contract la distanță, contractul se consideră a nu fi fost încheiat.
  9. Vânzătorul este obligat să ramburseze consumatorului imediat, dar nu mai târziu de 14 zile de la primirea declarației Consumatorului de retragere din contract, toate plățile efectuate de Consumator, inclusiv costurile de livrare a produsului (cu excepția costurilor suplimentare rezultate din metoda de livrare aleasă de Client, alta decât cea mai ieftină metodă de livrare obișnuită disponibilă în Magazinul Online).
  10. În cazul în care Consumatorul și-a exercitat dreptul legal de retragere, Vânzătorul rambursează plata folosind același mijloc de plată utilizat de consumator, cu excepția cazului în care Consumatorul a convenit în mod expres asupra unei metode diferite de rambursare care nu implică niciun cost pentru consumator.
  11. În cazul în care Consumatorul își exercită dreptul legal de retragere, Consumatorul va fi răspunzător pentru orice diminuare a valorii produsului care rezultă din utilizarea produsului dincolo de ceea ce este necesar pentru a stabili natura, caracteristicile și funcționarea produsului.
  12. Dreptul legal de retragere nu se aplică Consumatorului și Antreprenorului-consumator în următoarele circumstanțe:
    1. în cazul în care se depășește termenul de 30 zile pentru informarea Vânzătorului cu privire la dorința de a se denunța contractul de vânzare;
    2. în situațiile menționate la art. 16 Ordonanța urgență nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor încheiate cu profesioniștii, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative.




§ 11 DREPTURI DE PROPRIETATE INTELECTUALĂ


În această secțiune, indicăm ce drepturi de proprietate intelectuală protejăm pe site-ul nostru și ce reguli trebuie să respectați.


  1. Toate drepturile asupra Magazinului Online, în special drepturile de autor, drepturile de proprietate intelectuală asupra numelui său, domeniul de internet, precum și asupra formularelor, documentelor juridice, logo-urilor, mărcilor comerciale, textelor, graficelor, fotografiilor și a altor conținuturi postate de Vânzător aparțin vânzătorului, iar utilizarea acestora poate fi efectuată numai în conformitate cu Regulamentul.
  2. Este interzisă copierea, reproducerea, modificarea, reproducerea sau distribuirea oricărei părți a Magazinului Online, a serviciului sau a elementelor acestuia fără acordul prealabil scris al Vânzătorului, cu excepția cazurilor permise în mod expres de dispozițiile legii aplicabile și de prezentul Regulament. Vânzătorul poate lua măsuri, inclusiv prin intermediul procedurilor judiciare, pentru a-și proteja propriile interese și pe cele ale Clienților Magazinului Online.
  3. Drepturile de utilizare, copiere și distribuire a datelor disponibile pe site sunt supuse dispozițiilor Legii privind drepturile de autor și drepturile conexe.
  4. Utilizarea datelor magazinului online în scopuri comerciale poate avea loc numai după notificarea prealabilă a Vânzătorului și cu acordul scris al acestuia.




§ 12 PROTECŢIA DATELOR CU CARACTER PERSONAL


Aflați cum avem grijă de datele dvs. personale.


  1. Principiile de protecție a datelor cu caracter personal sunt stabilite în documentul „Politicade confidențialitate”.
  2. Regulile de utilizare a modulelor cookie pe site-ul web sunt stabilite în documentul „Politica privind modulele cookie”.




§ 13 DISPOZIȚII PENTRU NON-CONSUMATORI


Dacă faceți cumpărături la noi și nu sunteți un consumator - această secțiune a termenilor și condițiilor vă este destinată.


  1. Această secțiune a Regulamentului și dispozițiile conținute în aceasta se aplică numai clienților care nu sunt Consumatori.
  2. De îndată ce Vânzătorul predă Produsul transportatorului, beneficiile și sarcinile asociate Produsului și pericolul de pierdere accidentală sau deteriorare a Produsului sunt transferate Clientului care nu este Consumator. Într-un astfel de caz, vânzătorul nu va fi răspunzător pentru nicio pierdere, deteriorare sau deteriorare a Produsului survenită de la acceptarea acestuia pentru transport până la eliberarea sa către Client și pentru nicio întârziere în transportul lotului.
  3. Conform art. 1.708 din Codul civil, se exclude răspunderea Vânzătorului pentru garanția Produsului față de Clientul care nu este un Consumator.
  4. Nici Vânzătorul, nici angajații, reprezentanții autorizați și agenții săi auxiliari nu sunt răspunzători față de Client, subcontractanții, angajații, reprezentanții autorizați și/sau agenții săi auxiliari pentru niciun prejudiciu, inclusiv pierderea de profit, cu excepția cazului în care prejudiciul a fost cauzat de aceștia în mod intenționat.
  5. Ori de câte ori se stabilește răspunderea vânzătorului, a angajaților, reprezentanților și/sau agenților autorizați ai acestuia, răspunderea față de un Clientul care nu este Consumator, indiferent de temeiul juridic al acesteia, se limitează - atât ca parte a unei singure cereri, cât și pentru toate cererile în total - la valoarea prețului plătit și la costurile de livrare pentru ultimul Contract de Vânzare și acoperă numai prejudiciul efectiv suferit.
  6. În ceea ce privește clienții care nu sunt consumatori, vânzătorul poate modifica termenii și condițiile în orice moment pe baza dispozițiilor legale general aplicabile.




§ 14 RESTRICȚIONAREA ȘI MODERAREA CONȚINUTULUI CLIENȚILOR


În conformitate cu dispozițiile DSA și cu alte legi obligatorii, descriem mai jos regulile pentru postarea de Conținut și moderarea acestuia pe site-ul nostru.


  1. Conținutul postat pe site-ul nostru nu poate încălca legea sau prevederile Regulamentului de utilizare.
  2. De asemenea, este interzisă prin intermediul site-ului nostru:
    1. Activități de publicitate competitive față de Vânzător;
    2. Informarea cu privire la activități, promoții, promovarea de produse sau colecții fără acordul prealabil al Vânzătorului;
    3. Publicarea de conținut care conține cuvinte considerate vulgare, care incită la ură sau la orice formă de violență;
    4. Publicarea de conținut care încalcă drepturile personale ale persoanelor fizice sau juridice, inclusiv ale Vânzătorului;
    5. Publicarea conținutului într-o manieră contrară principiilor de netichetă;
    6. Publicarea de conținut care multiplică conținutul postat de vânzător, clienți sau utilizatori;
    7. Postarea de conținut care conține link-uri, referințe către alte site-uri web sau programe de calculator;
    8. Publicarea de conținut care încearcă să modifice codul site-ului sau care încearcă să obțină acces neautorizat la elemente ale site-ului.
  3. În cazul unei încălcări a regulilor menționate anterior pentru publicarea de conținut pe site, Vânzătorul își rezervă dreptul de a modera conținutul, inclusiv de a-l șterge.
  4. Evaluarea conținutului de către vânzător se efectuează într-un mod obiectiv și proporțional, cu respectarea dispozițiilor legale. Orice moderare a conținutului trebuie să respecte valorile fundamentale consacrate în Carta drepturilor fundamentale, în special libertatea de exprimare, libertatea și pluralismul.
  5. Evaluarea și moderarea conținutului nu sunt automate. Un angajat desemnat al Furnizorului este responsabil pentru orice moderare a conținutului.
  6. În cazul în care conținutul este moderat, Vânzătorul va notifica persoana care postează conținutul cu privire la moderare, atâta timp cât vânzătorul dispune de datele de contact pentru a face acest lucru (de exemplu, adresa de e-mail).
  7. Fiecare autor al conținutului moderat are dreptul de a contesta decizia Furnizorului cu privire la moderarea efectuată. În acest scop, autorul trebuie să răspundă la mesajul care îl informează cu privire la moderarea conținutului sau să adreseze apelul său la datele de contact indicate la punctul 1.3. Regulamentul.




§ 15 MECANISME DE RAPORTARE A CONȚINUTULUI ILEGAL ȘI MODUL DE TRATARE A ACESTUIA


Orice vizitator al site-ului nostru ne poate raporta conținutul ilegal pe care îl vede pe site-ul nostru. Mai jos descriem cum poate fi depusă o astfel de cerere și cum o prelucrăm.


  1. Dacă găsiți pe site-ul nostru conținut pe care dumneavoastră sau un client îl considerați ilegal, îl puteți raporta prin intermediul formularului de contact.
  2. În aplicație vă sugerăm să indicați:
    1. de ce credeți că conținutul este ilegal;
    2. localizarea conținutului ilegal prin descrierea poziției sale pe site sau prin indicarea URL-ului relevant sau a adresei paginii unde se află conținutul ilegal;
    3. numele și adresa de e-mail ale persoanei care face raportul, cu excepția rapoartelor privind abuzul sexual asupra copiilor, exploatarea sexuală a copiilor, pornografia infantilă, racolarea copiilor în scopuri sexuale sau referitoare la una dintre infracțiunile de mai sus;
    4. o declarație că cererea este făcută cu bună-credință și că informațiile conținute în aceasta sunt complete și corecte.
  3. În cazul în care cererea conține date de contact electronice, vânzătorul va trimite o confirmare de primire fără întârzieri nejustificate.
  4. În cazul în care cererea conține detalii electronice de contact, furnizorul, după procesarea cererii, va informa solicitantul cu privire la rezultat și va indica o posibilă cale de atac.




§ 16 DISPOZIȚII FINALE


  1. Regulamentul în versiunea 1.0. intră în vigoare începând cu ziua de 20 ianuarie 2025.
  2. Regulamentele sunt disponibile în limba română.
  3. În chestiunile care nu sunt reglementate de prezentul Regulament, se aplică dispozițiile legislației general aplicabile.
  4. Cu excepția cazului în care se prevede altfel prin dispoziții legale imperative, legea română va guverna toate litigiile apărute ca urmare a acestui Regulament.
  5. În cazul în care dispozițiile obligatorii ale legislației din țara de reședință obișnuită a Clientului prevăd condiții mai favorabile pentru client decât dispozițiile legislației poloneze și ale acestor Regulament, se vor aplica dispozițiile legislației din țara de reședință obișnuită a Clientului.
  6. Conținutul acestor Regulament poate fi modificat în cazul în care Vânzătorul își modifică modul sau domeniul de aplicare al activității sale comerciale sau ca urmare a unor modificări juridice care determină necesitatea de a adapta Regulamentul la legislația general aplicabilă. Magazinul online va informa Utilizatorii cu privire la orice modificări prin postarea de informații pe site-ul web al Magazinului online, în cazul Utilizatorilor care au un cont de client activ - sub forma unui mesaj de e-mail. Orice persoană care primește mesajul menționat mai sus va putea depune o declarație de reziliere a contractelor de furnizare de servicii electronice (într-o perioadă de cel mult 14 zile de la data primirii mesajului) puse în aplicare în baza acestui Regulament. Comenzile plasate înainte de intrarea în vigoare a modificărilor la Regulamentului vor fi supuse dispozițiilor Termenilor și condițiilor în vigoare la momentul plasării Comenzii.


Link către formulare:

Formular de reclamație

Formular de retragere



Salvează în lista de cumpărături
Creați o nouă listă de cumpărături
pixel