Orteze de mână și umăr
numărul de produse: 6Leziunile umărului și ale brațului sunt adesea asociate cu o recuperare lungă și chinuitoare. Un sprijin bun în această situație poate fi orteza pentru articulația umărului. Când este recomandat să o folosești?
În ce situații este utilă orteza pentru umăr?
Orteza pentru umăr are rolul de a imobiliza și de a reduce presiunea asupra brațului în perioada de recuperare. Ea ajută, de asemenea, la reducerea durerilor. Stabilizatorul pentru umăr imobilizează membrul superior în apropierea corpului. De obicei, se folosește în caz de luxații sau după intervenții chirurgicale. Poate înlocui cu succes orteza de ghips în caz de fracturi și fisuri ale oaselor. Este, de asemenea, folosită în cazul leziunilor claviculei sau ale brațului. Suportă articulația cotului și este eficientă pentru tratamentul paraliziilor și al întinderilor tendonului.
Avantajele stabilizatorului pentru braț și umăr
Stabilizatorul pentru umăr și braț are un avantaj major față de ghips: este mult mai ușor și, prin urmare, mult mai confortabil de purtat. Poate fi îndepărtat și aplicat din nou de către pacient. Ortezele moderne asigură, de asemenea, o circulație liberă a aerului și eliminarea umidității.
Ortezele sunt special concepute și fabricate din materiale durabile și rezistente. Folosirea lor este complet sigură. Stabilizatoarele ajută la menținerea unei posturi corecte a corpului, ceea ce face ca recuperarea să fie mai rapidă și să dureze mai puțin.
Tipuri de orteze pentru umăr
Ortezele pentru umăr diferă în funcție de construcție și materialele utilizate. Factorii principali sunt funcționalitatea și confortul. Stabilizatorul nu trebuie să provoace disconfort în timpul purtării, și cu atât mai puțin iritații sau frecări ale pielii. De aceea, se folosesc materiale ușoare și respirabile. Ortezele pentru umăr pot fi elastice, rigide sau semi-rigide.
Sunt populare stabilizatoarele cu reglare a aducției/abducției, care permit ajustarea exactă a ortezei la corp. Stabilizatoarele active pentru articulația umărului o mențin într-o poziție intermediară, oferind o stabilizare adecvată și stimulând în același timp mușchii umărului. Aceasta este o soluție eficientă pentru durerile post-operatorii și post-traumatice, sau cele cauzate de artroză. Alte tipuri de orteze pentru umăr includ:
-
orteze de abducție,
-
veste claviculare și de tip Desault,
-
orteze cu pernă rotatorie și abductor.
Există și un grup special de orteze pentru copii, care pot fi folosite chiar și pentru sugari.
Alte orteze pentru mână
În afară de orteza pentru umăr, sunt utile și alte tipuri de stabilizatoare pentru braț. Ortezele pentru încheietura mâinii sunt utilizate în cazul schimbărilor degenerative la încheietura mâinii, leziunilor de torsiune și, de asemenea, în cazul deformărilor și contracțiilor articulației. În funcție de tipul și gradul de leziune, se folosesc stabilizatoare moi sau cu orteze.
Un alt tip de clasificare include modele cu:
-
imobilizare sau fără imobilizarea degetului mare,
-
universale și pe dimensiuni,
-
modele care se glisează și se reglează cu velcro.
Alegerea dimensiunii este extrem de importantă, deoarece aceasta determină eficiența în sprijinul recuperării. O orteză corect aleasă pentru încheietura mâinii sau pentru umăr accelerează procesul de vindecare și protejează împotriva unei noi leziuni. Ortezele pentru încheietura mâinii sunt realizate din materiale higroscopice și sunt dotate cu curele de fixare adaptate structurii anatomice.
Orteze profesionale pentru articulația umărului și braț
Leziunile, fracturile sau alte tipuri de leziuni ale membrelor superioare sunt frecvente. În tratamentul umărului, ortezele permit stabilizarea și alinierea corectă a corpului, sprijinind astfel recuperarea și restabilirea mobilității. Pe 4fizjo.ro oferim stabilizatoare de înaltă calitate pentru membrelor superioare, inclusiv pentru umăr. Produsele noastre provin de la producători de încredere și consacrați din domeniul medical și al reabilitării. Te invităm să le descoperi!
Orteze pentru degete
Leziunile oaselor sau articulațiilor degetelor pot părea minore, dar nu trebuie ignorate. Efectuarea activităților zilnice suprasolicită mâinile și degetele, de aceea este important să protejați partea vătămată a corpului. O orteză pentru deget poate fi de ajutor.
Care este utilizarea ortezei pentru deget?
Ortezele pentru degete sunt folosite mai ales după leziuni grave, cum ar fi luxațiile sau fracturile. De asemenea, sunt utile în caz de leziuni ale vârfului degetului, rupturi ale mușchiului extensor sau fracturi avulsionale.
Ortezele au rolul de a imobiliza și stabiliza degetul. Adesea sunt utilizate în zona articulațiilor interfalangiene. O orteză bine aleasă poate preveni necesitatea purtării unui ghips. Acest tip de stabilizator accelerează considerabil procesul de recuperare și protejează împotriva agravării leziunii. În același timp, acest lucru nu înseamnă neapărat că mobilitatea mâinii va fi limitată.
Din ce sunt realizate ortezele pentru degete?
În general, ortezele sunt realizate din materiale medicale de calitate superioară. Este important ca acestea să fie durabile și rezistente la deteriorări mecanice. Ortezele profesionale pot fi ajustate ușor la nevoile pacientului, ceea ce sporește confortul purtării lor și joacă un rol important în procesul de reabilitare. Partea interioară este, de obicei, căptușită cu un material moale care nu irită pielea.
Tipuri de orteze pentru degete
În cazul leziunilor degetelor, se folosesc atât orteze pentru degete, cât și pentru mâini. Pe piață sunt disponibile orteze rigide, semi-rigide și moi. Cele mai frecvent utilizate sunt:
-
orteze pentru imobilizarea degetului mare,
-
orteze rigide pentru degetele mâinii,
-
orteze pentru întreaga mână,
-
orteze pentru așa-numitele „fracturi de boxer”.
Ortezele sunt clasificate și în funcție de partea corpului, astfel încât să fie adaptate pentru mâna dreaptă sau stângă. Un alt tip de imobilizator este aparatul Stack. Această orteză ușoară este folosită pentru imobilizarea articulațiilor interfalangiene distale ale mâinii, în cazul deteriorării extensorului degetului, al fracturilor avulsionale sau al fracturilor oaselor falangelor distale.
La orteză se poate adăuga și o imobilizare suplimentară, deschisă sau închisă. Imobilizarea închisă permite o stabilizare mai mare. De asemenea, ajută la încălzirea delicată a articulațiilor, minimizând inflamațiile și ajutând la absorbția exudatelor. Imobilizarea deschisă oferă nu doar stabilizare, ci și compresie. Se poate ajusta perfect chiar și în caz de deformări ale degetelor. Este ideală și pentru fixarea dispozitivelor ortopedice vizibile sub formă de șuruburi sau fire.
Cum alegi corect orteza?
Orteza pentru deget ajută la imobilizare și stabilizare, accelerând procesul de reabilitare. Este important însă să alegi modelul și mărimea corectă. În anumite cazuri, este necesar să folosești o orteză specială care va fi ajustată de medic. În această situație, orteza imobilizează degetele, permițându-le să se așeze într-o poziție corectă și la nivelul dorit de stabilizare. Această configurație este adesea folosită imediat după o intervenție chirurgicală.
Când alegi orteza, trebuie să iei în considerare materialul din care este realizată. Calitatea produsului se reflectă, printre altele, în certificatele medicale, care confirmă faptul că orteza a fost testată și este complet sigură pentru utilizatorii săi.
Orteze specializate pentru degete
Pe 4fizjo.ro vei găsi orteze de calitate superioară pentru degete. Oferim clienților noștri produse specializate cu utilizări largi pentru diferite tipuri de leziuni și contuzii. Garantăm și prețuri accesibile, iar în caz de nevoie, suntem bucuroși să oferim asistență. În oferta noastră vei găsi și multe alte produse medicale. Toate produsele noastre sunt testate și respectă standardele riguroase de calitate. De asemenea, sunt complet sigure pentru utilizare. Te invităm să cumperi de pe 4fizjo.ro!
Vezi și:
• Magazin de fizioterapie
• Orteze și stabilizatoare
• Echipamente de fizioterapie
