Salvează în lista de cumpărături
Creați o nouă listă de cumpărături

Bile medicinale

numărul de produse: 4

Mingea medicinală la exercițiile de educație fizică nu provoacă întotdeauna asocieri pozitive tuturor. Cu toate acestea, folosirea mingii medicinale poate avea multe aspecte pozitive pentru condiția fizică. Ce tipuri de mingi să alegem și cum să le folosim?

Ce este important atunci când alegi o minge medicinală?

Mingea medicinală este de obicei fabricată din material plastic sau piele sintetică și umplută cu nisip sau alt material granular. La ce ar trebui să fim atenți atunci când alegem o minge? Primul lucru de care trebuie să ținem cont este forma. Cele mai populare sunt mingile medicinale rotunde, dar se pot găsi și mingi cu mâner sau cu funie. Un alt aspect important este greutatea. Mai ales mingile rotunde standard sunt disponibile într-o gamă largă de greutăți. O minge de 3 kg poate fi suficientă pentru utilizatorii începători. De asemenea, există modele mai grele, cu greutăți de până la 20 kg. Adesea, o alegere bună este achiziționarea unui set de mingi medicinale cu greutăți variate. Schimbarea mingilor în timpul exercițiilor ajută la prevenirea obișnuirii mușchilor cu o anumită greutate și stagnării în antrenament.

Calitatea de fabricație este, de asemenea, un factor important atunci când alegem o minge. Aceasta influențează durabilitatea produsului și confortul în timpul antrenamentului. O suprafață prost finisată sau un umplutură incorectă cu nisip, care se va deplasa în timpul exercițiilor, poate fi problematică. De asemenea, la mingile de piele, cusăturile slab realizate se pot deteriora în timp.

Tipuri de mingi medicinale

Mingile diferă nu doar prin greutate, dar și prin materialul din care sunt fabricate. Mingile medicinale din cauciuc asigură o aderență bună datorită suprafeței ușor rugoase. La aruncările puternice, acestea pot suferi daune. Modelele din piele sunt tipuri de mingi medicinale mai moi, care sunt mai rezistente chiar și la lovituri puternice. De asemenea, mingile fabricate din PVC sunt foarte durabile și rezistente la uzură.

Mingile rotunde medicinale de tip slam ball susțin exercițiile de forță, cum ar fi crossfit-ul. Acestea sunt excelente pentru aruncările puternice, în special deasupra capului. De asemenea, pot fi folosite cu succes de către adepții calistenicii, adică exercițiilor cu greutatea corporală. Și pot fi folosite ca ajutor la executarea flotărilor sau a genuflexiunilor.

Al doilea tip sunt mingile medicinale cu mâner, care pot fi utilizate similar cu halterele. Gama de greutăți este, însă, mai mică. Mingile rotunde cu funie sunt utile la antrenamentele care presupun mișcări dinamice.

Alegerea și exercițiile cu mingea medicinală

Alegerea greutății corespunzătoare pentru exerciții este foarte importantă. Astfel, antrenamentele vor fi mai eficiente și mai sigure. O minge medicinală prea grea poate crește riscul de accidentare. De aceea, greutatea trebuie ajustată în funcție de nivelul de pregătire și de abilități. Totuși, trebuie menționat că exercițiile prelungite cu aceeași greutate reduc eficiența antrenamentului.

Exercițiile cu mingea medicinală pot fi foarte benefice ca parte a unui antrenament funcțional sau de fitness. Acestea ajută la întărirea mușchilor profunzi, ceea ce contribuie la stabilizarea și corectarea posturii incorecte a corpului. Acest lucru poate fi deosebit de important pentru persoanele care au un loc de muncă sedentar, petrecând mult timp într-o singură poziție. De asemenea, exercițiile cu mingea medicinală măresc forța și viteza. Sunt excelente pentru sportivi și pentru toți cei care practică, printre altele, sporturi de echipă, culturism sau atletism.

În magazinul 4fizjo.ro recomandăm mingi medicinale de înaltă calitate, fabricate din PVC întărit și umplute cu nisip și fulgi de fier. Suprafețele antiderapante protejează împotriva alunecării mingii din mâinile transpirate. Mingiile noastre au și o ventilație de siguranță care previne explozia atunci când se aplică o presiune mare în urma unei lovituri. Sistemul special anti-bounce face ca mingea să se aplatizeze la impactul cu podeaua, minimizându-i săritura. Alege una dintre mingile cu greutăți de la 3 la 20 kg din magazinul 4fizjo.ro!

Vezi și:

• Magazin de fizioterapie
• Echipament pentru antrenament de forță
• Sală de sport și fitness

pixel