Salvează în lista de cumpărături
Creați o nouă listă de cumpărături

Dispozitive de electrostimulare

numărul de produse: 5

Aparatele de electrostimulare pot fi utile în terapia contra durerii, în recuperare, dar și ca suport pentru mușchi după antrenament. Modelele destinate și pentru uzul casnic le găsești pe site-ul 4fizjo.ro. Verifică oferta noastră!

Avantajele stimulării TENS și EMS

Cele patru principale tipuri de stimulare sunt TENS, EMS, microcurentul și curentul interferențial. Unele dispozitive permit și utilizarea terapiei cu ultrasunete.

Stimularea TENS este o stimulare electrică a nervilor senzoriali. Impulsurile electrice sunt transmise prin electrozi lipiți pe piele. Se utilizează în recuperare, dar și pentru ameliorarea durerii. Nervii senzoriali stimulați blochează semnalele de durere care ajung la creier. În plus, TENS stimulează eliberarea de endorfine. În aceste tratamente se folosesc semnale de frecvență joasă, medie și înaltă, alegându-se și timpul de desfășurare al tratamentului.

EMS este un tip de stimulare neuromusculară, în care impulsurile electrice sunt trimise către nervii motori care controlează mișcările mușchilor. Acestea pot fi astfel antrenate pasiv, ceea ce constituie un bun complement pentru antrenamente. De asemenea, este o formă de relaxare a mușchilor și masaj pentru destindere. EMS se utilizează și pentru prevenirea sau inhibarea spasmelor musculare, protecția împotriva atrofiei, stimularea circulației și menținerea sau creșterea amplitudinii mișcărilor articulațiilor. Electroterapia EMS este, de asemenea, eficientă în îmbunătățirea aspectului fizic, cum ar fi modelarea siluetei sau reducerea celulitei.

Microcurent și curent interferențial

În terapia cu microcurent (MET) se folosesc impulsuri electrice de intensitate foarte mică (în jur de 10 – 800 µA). Acțiunea asupra sistemului nervos este subtilă, având mai degrabă caracter de stimulare subperceptibilă, decât o stimulare clasică, cum se întâmplă în cazul TENS sau EMS. Microcurentul restabilește echilibrul electric și chimic la nivel celular, contribuind la vindecarea celulelor afectate. Este importantă alegerea frecvenței adecvate. MET se utilizează ca suport în tratamentele durerilor acute și cronice, precum și în cazurile de inflamații și leziuni post-traumatice.

În stimularea interferențială (INF), se generează un impuls electric rezultat din interferența a două semnale de frecvență medie (de la 4000 Hz). Frecvențele acestora sunt ușor diferite, iar efectul se obține prin aplicarea electrozilor pe piele într-un mod cruce. Acest lucru creează un semnal de frecvență joasă, ale cărui valoare este diferența dintre frecvențele semnalelor componente. Se utilizează stimularea în modul 4-polar și 2-polar (două sau un canal). INF pătrunde destul de adânc în țesuturi și este utilizat pentru a reduce durerea, edemele și inflamațiile. Terapia cu curent interferențial poate fi, de asemenea, utilă în tratamentele tulburărilor circulatorii, limitărilor de mișcare sau spasmelor musculare.

Electrostimulatoare de înaltă calitate

Dispozitivele de electrostimulare marca 4FIZJO sunt produse medicale de înaltă calitate, care dispun de certificate de siguranță și sunt complet sigure pentru utilizare. Acestea sunt potrivite atât pentru uz casnic, cât și pentru utilizare profesională. Aparatele noastre sunt utile în electroterapie, recuperare post-efort, stimularea mușchilor și reducerea durerii. Oferim echipamente cu alimentare pe baterii sau acumulatori, cu opțiunea de a le conecta la un alimentator de rețea. Electrostimulatele permit ajustarea atât a puterii, cât și a modurilor de operare. Pentru un plus de confort în stimulare, poți cumpăra și accesorii pentru electrostimulare de la noi. Profită de oferta 4fizjo.ro!

Vezi și:

• Magazin fizioterapeutic
• Electrostimulate
• Echipamente pentru fizioterapie

pixel