Orteze pentru gleznă și picior
numărul de produse: 11Articulația gleznei joacă un rol important în sistemul de mișcare, conectând osul tibial cu oasele piciorului. Din păcate, este adesea expusă la contuzii și leziuni neplăcute, precum entorse, luxații, ruperea ligamentelor sau fracturi. Nu întotdeauna acest lucru trebuie să ducă la aplicarea unui ghips – adesea, o orteză pentru glezna poate fi soluția de salvare pentru această parte a corpului.
Când se folosește un stabilizator pentru gleznă?
Chiar și cele mai mici leziuni ale gleznei nu trebuie subestimate. Pe picioarele noastre se află aproape întreaga greutate a corpului, ceea ce face ca o mică leziune să ducă rapid la complicații mai grave. O orteză adecvată poate asigura o recuperare mai rapidă. Pe lângă stabilizare, aceasta protejează împotriva rotației necontrolate și a unei noi leziuni a articulației.
Orteza pentru gleznă este utilă în caz de entorse sau luxații. În caz de fracturi, un stabilizator al oaselor metatarsiene poate fi de ajutor. De asemenea, pentru haluxuri, sunt utilizate orteze speciale care poziționează corect piciorul și reduc durerile. Stabilizatoarele sunt eficiente și în caz de instabilitate laterală și medială sau leziuni ale aparatului ligamentar.
Tipuri de orteze pentru gleznă și picior
Ortezele pentru gleznă fără cusături sunt realizate din materiale elastice care oferă căldură. Stabilizatoarele din plasă au o structură specială care sprijină ventilația pielii. Sunt frecvent utilizate pentru umflături mari și dureroase, în reabilitarea ligamentelor sau după fracturi. Ortezele din neopren, cu găuri sau secțiuni din plasă, asigură, de asemenea, o ventilație bună. Ortezele pentru gleznă se pot clasifica în:
-
Orteze moi
-
Orteze rigide
-
Orteze semirigide
Când se folosește o anumită orteză?
Pentru entorse ușoare, de obicei, este suficientă o orteză ușoară, care se potrivește perfect pe corp, cu modele de compresie sau cu spătare de susținere. Aceste stabilizatoare elastice nu doar garantează o compresie adecvată a țesuturilor, dar și elimină umezeala. Stabilizează articulația și în același timp permite menținerea unui interval de mișcare sigur și prevenind umflăturile. Aceste stabilizatoare pentru gleznă pot fi aproape invizibile, fiind ușor de purtat în încălțăminte. De asemenea, pot fi utilizate și profilactic.
Leziuni mai grave necesită utilizarea unor orteze pentru glezna cu elemente laterale de stabilizare. Spătarul lateral și cel medial sunt plasate pe părțile laterale ale articulației gleznei. Orteza asigură o stabilizare corectă a articulației și previne mișcările bruște care ar putea agrava leziunea.
Ortezele sunt folosite și pentru leziuni ale piciorului, cum ar fi entorse metatarsiene sau fracturi ale oaselor. În această situație, un stabilizator pentru picior și gambe în versiune lungă sau scurtă poate fi util. Această orteză are un corp rigid care imobilizează corect membrul. Confortul la purtare este asigurat de căptușeala moale din interior.
Orteza de gleznă și avantajele utilizării acesteia
În cazul unei leziuni, orteza protejează glezna astfel încât să nu apară instabilitate a articulației. Datorită acestui lucru, se permite o recuperare rapidă. Fiecare astfel de produs este realizat din materiale de mare rezistență, durabile la întindere și sarcini. La 4fizjo.ro recomandăm orteze de înaltă calitate pentru gleznă și picior. În oferta noastră găsiți produse de la mulți producători renumiți, care activează în domeniul medical și al reabilitării de mulți ani. Stabilizatoarele oferite sunt potrivite pentru sprijinul diferitelor afecțiuni și leziuni, dar și pentru uz profilactic. Verifică oferta noastră!
Vezi și:
• Magazin de fizioterapie
• Orteze și stabilizatoare
• Echipamente pentru fizioterapie